Dwars door Geel
Op zondag 17 juni vindt de nieuwe editie van Dwars door Geel plaats. De parcours van 5 en 10 km lopen door het centrum van onze stad. De start en finish bevinden zich op het marktplein. De kidsrun begint om 13.30 uur, de volwassenen starten om 14.30 uur.

Dwars door Geel maakt deel uit van het criterium Geel Loopt. Om deel te nemen haal je een criteriumkaart af aan de kassa van het zwembad. De kaart is ook te verkrijgen op de verschillende joggings. De criteriumkaart is persoonlijk.

Voor elke deelname krijg je van de plaatselijke organisator ter plekke een stempel. Ben je een Gelenaar en heb je zeven wedstrijden of meer gelopen? Dan mag je aan het wedstrijdsecretariaat van de laatste wedstrijd uit de reeks, de 27e Appolloniajogging, een klein cadeautje afhalen. Als je dan niet aanwezig kunt zijn, haal je vanaf 25 september je cadeautje af aan de kassa van het zwembad.

Een overzicht van de loopwedstrijden vind je op www.geelloopt.be.
meer info: www.geelloopt.be

Verkeerssituatie tijdens Dwars door Geel
Tijdens Dwars door Geel verandert de verkeerssituatie in bepaalde straten. In sommige straten geldt een parkeerverbod en/of verkeersverbod of geldt tweerichtingsverkeer in plaats van eenrichtingsverkeer. De ondergrondse parking is bereikbaar via Ring, Larumseweg, Elsum, Anemoonstraat, Werft. Meer gedetailleerde info vind je op www.geel.be/verkeer-dwarsdoorgeel.

meer info: grondgebonden zaken, 014 56 62 50, grondgebondenzaken@geel.be

Beeldentuin Hugo Voeten
In Hazenhout ligt – omringd door akkers en verscholen achter een groene omheining – de Beeldentuin van kunstverzamelaar Hugo Voeten (1940-2017). In het park van 15 hectare vormen meer dan 150 beelden een prachtige eenheid met de natuur. Wil je de kunstwerken zelf bewonderen?

Dat kan! Van maart tot oktober kun je elke eerste woensdag en zondag van de maand de Beeldentuin ontdekken onder begeleiding van een gids. De rondleiding start stipt om 14 uur en kost 10 euro per persoon. Minimum twee dagen vooraf reserveren via info@artcenterhugovoeten.org is verplicht.

Ook voor een groepsbezoek moet je reserveren. Een groepsbezoek duurt 1,5 uur en is mogelijk van maandag tot en met zaterdag. Omwille van praktische redenen worden enkel groepen vanaf 15 personen toegelaten. Een groepsbezoek kost 10 euro per persoon en 80 euro voor de gids.

Neem alvast je InfoGeel bij de hand, want op vertoon van het artikel uit het infoblad krijg je 20% korting op de toegangsprijs bij een groeps- of individueel bezoek. Deze actie loopt tot juni 2019.

meer info: dienst toerisme en stadsanimatie, 014 56 63 80, toerisme@geel.be

Sporters beleven meer
Sport Vlaanderen wil graag zo veel mogelijk mensen aan het sporten krijgen. Daar kun jij bij helpen door je sportervaringen te delen met de hashtags #sportersbelevenmeer en #geel. Maar vooral door mee te doen met een van de vele initiatieven die elke dag worden georganiseerd.

Organiseert je sportclub de komende weken een leuk initiatief waarin beleving en beweging centraal staan? Kondig het dan aan via het formulier op https://www.sport.vlaanderen/sportersbelevenmeer.

Je initiatief verschijnt dan automatisch op de website van Sport Vlaanderen en op Uit in Vlaanderen. Worden er minimaal 100 posts gedeeld met de hashtags #sportersbelevenmeer en #geel, dan maakt Geel kans op een #sportersbelevenmeer-award 2018. Een reden te meer om mee te bewegen!

meer info: dienst sport, 014 56 67 00, sport@geel.be

Zorg voor jezelf: vorming voor mantelzorgers
Op dinsdag 19 juni geeft dienstencentrum Luysterbos in samenwerking met CM de vorming 'Zorg voor jezelf'. Als mantelzorger ben je het gewoon om de zorg op te nemen voor een zieke of zorgbehoevende.

Maar sta je ook wel eens stil bij je eigen noden? Maak je tussen alle zorg voor anderen ook nog tijd voor jezelf? Tijdens de vorming krijg je uitleg over het belang van zelfzorg en kun je ervaringen uitwisselen met andere mantelzorgers. Misschien vind je hier wel de ultieme tip.

Een workshop handmassage sluit de namiddag af. Je ervaart zelf hoeveel deugd dit kan doen én je leert hoe je je zieke een handmassage kan geven. De vorming vindt plaats in dienstencentrum Luysterbos van 14 tot 16.30 uur. Inschrijven doe je bij het dienstencentrum, de vorming kost 3 euro.

meer info: dienstencentrum Luysterbos, 014 56 70 70, dienstencentrum@geel.be